Tyynelän tilalla jalostetaan härkäpapua sekä hernettä myyntiin kuluttajille, ravintoloille sekä suurkeittiöihin. Valikoimiin kuuluu myös viljatuotteita kuten
jauhoja, suurimoita ja hiutaleita yhteistyössä naapurikylällä Kuurmanpohjassa sijaitsevan Koivikon tilan kanssa. Alla pienpakkausten hinnat, isommista eristä teemme mielellämme tarjouksen. Tuotteita saatavilla tällä hetkellä suoraan tilalta ja Iloisen pässin maalaispuodista Parikkalasta. Tervetuloa!


Ruokaherne

1 kg pussi 2,5 euroa
2 kg pussi 3,5 euroa
10 kg pussi 15 euroa

Kuivattua ja lajiteltua Brutus-ruokahernettä. Sopii hyvin mm. hernerokkaan ja -hummukseen sekä idätykseen.

Härkäpapu

1 kg pussi 3 euroa
2 kg pussi 4,5 euroa
10 kg pussi 18 euroa

Kuivattua ja lajiteltua Kontu-härkäpapua. Sopii hyvin mm. rokkaan, hummukseen sekä patoihin ja muhennoksiin. Erinomaista myös marinoituna.


Reseptejä

Herne-papuhummus

Liotetaan herneitä (n. 2/3) ja papuja (n. 1/3) n. 8-12 tuntia, jonka jälkeen vesi kaadetaan pois ja annetaan herneiden ja papujen itää hieman. Herneiden idättämiseksi laitetaan astian päälle liina ja sijoitetaan se lämpimään paikkaan. Herneitä ja papuja pitää huuhdella pari kertaa päivässä biologisen hajoamisen estämiseksi. Idätysaikaa kannattaa tunnustella maistamalla herneitä. Kun ne ovat mukavan makeita, tulee levitteeseenkin jo makua. Omien kokeiden perusteella yli 3 pv.:n idätys kovetti herneet joten suosittelisin paria päivää. Maun lisäksi n. senttinen itu on merkki onnistuneesta idätyksestä.

Sitten idätettyjä herneitä keitetään rauhallisesti n. tunti-1,5. Keittoaikaa voi taas passailla maistelemalla keitosta. Kypsän keitoksen enimmät vedet kaadetaan pois mutta jätetään vettä muutama sentti kattilan pohjalle . Sekaan laitetaan suolaa, reilusti luonnonmukaisesti tuotettua kylmäpuristettua rypsiöljyä, hunajaa ja kotimaista luomuvalkosipulia sekä muita mausteita mielensä mukaan. Seossuhteet taas näppituntumalla.

Seuraavaksi ajellaan sauvasekoittimella seos tahnaksi, mikä on tärkeää tehdä heti keittämisen jälkeen jotta hummuksesta tulee kuohkeaa. Tarvittaessa voi lisätä kiehuvaa vettä. Ylimääräinen vesi ei ole yleensä ongelma koska massa vielä vetäytyy jäähtyessään. Jotain raikastusta kannattaa lisätä kuten pihlajanmarjoja, korianteria, fenkolia tms. Viimeisin oma löytö on porkkanaraasteen sekoittaminen valmiiseen hummukseen. Myös hampunsiemenet sopivat mainiosti sekaan.

Nautitaan leivän päällä tai lisukkeena. Valmis hummus säilyy jääkaapissa n. 5 päivää.

 

Marinoidut härkäpavut

2 dl härkäpapuja
-liotus n. 8-12 h
-keittäminen kypsiksi, n. 1/2-1 h

Marinadi:
– 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
– 1 1/2 rkl omenaviinietikkaa
– 1/2 tl suolaa
– mustapippurirouhetta
– kuivattu timjamia
– kuivattu chiliä
– valkosipulia

Säilyy jääkaapissa parisen viikkoa

Kommentit on suljettu.