Tyynelän tilalla jalostetaan viljoja, rypsiöljyä, härkäpapua sekä hernettä myyntiin kuluttajille, ravintoloille sekä suurkeittiöihin. Myymme tuotteita tilalta 20 kg pikkusäkeissä, isommista eristä teemme mielellämme tarjouksen. Pienempiä yhden ja kahden kilon pakkauksia saatavilla Iloisen pässin maalaispuodista Parikkalasta. Rypsiöljyä saatavilla Kuorttisen luomukanalalta Lappeenrannasta. Kuorittua kauraa ja kaurahiutaleita on saatavilla tilauksesta.

Tyynelän tilan tuotteet 1_5_2023_1

 


Reseptejä

Herne-papuhummus

Liotetaan herneitä (n. 2/3) ja papuja (n. 1/3) n. 8-12 tuntia, jonka jälkeen vesi kaadetaan pois ja annetaan herneiden ja papujen itää hieman. Herneiden idättämiseksi laitetaan astian päälle liina ja sijoitetaan se lämpimään paikkaan. Herneitä ja papuja pitää huuhdella pari kertaa päivässä biologisen hajoamisen estämiseksi. Idätysaikaa kannattaa tunnustella maistamalla herneitä. Kun ne ovat mukavan makeita, tulee levitteeseenkin jo makua. Omien kokeiden perusteella yli 3 pv.:n idätys kovetti herneet joten suosittelisin paria päivää. Maun lisäksi n. senttinen itu on merkki onnistuneesta idätyksestä.

Sitten idätettyjä herneitä keitetään rauhallisesti n. tunti-1,5. Keittoaikaa voi taas passailla maistelemalla keitosta. Kypsän keitoksen enimmät vedet kaadetaan pois mutta jätetään vettä muutama sentti kattilan pohjalle . Sekaan laitetaan suolaa, reilusti luonnonmukaisesti tuotettua kylmäpuristettua rypsiöljyä, hunajaa ja kotimaista luomuvalkosipulia sekä muita mausteita mielensä mukaan. Seossuhteet taas näppituntumalla.

Seuraavaksi ajellaan sauvasekoittimella seos tahnaksi, mikä on tärkeää tehdä heti keittämisen jälkeen jotta hummuksesta tulee kuohkeaa. Tarvittaessa voi lisätä kiehuvaa vettä. Ylimääräinen vesi ei ole yleensä ongelma koska massa vielä vetäytyy jäähtyessään. Jotain raikastusta kannattaa lisätä kuten pihlajanmarjoja, korianteria, fenkolia tms. Viimeisin oma löytö on porkkanaraasteen sekoittaminen valmiiseen hummukseen. Myös hampunsiemenet sopivat mainiosti sekaan.

Nautitaan leivän päällä tai lisukkeena. Valmis hummus säilyy jääkaapissa n. 5 päivää.

 

Marinoidut härkäpavut

2 dl härkäpapuja
-liotus n. 8-12 h
-keittäminen kypsiksi, n. 1/2-1 h

Marinadi:
– 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
– 1 1/2 rkl omenaviinietikkaa
– 1/2 tl suolaa
– mustapippurirouhetta
– kuivattu timjamia
– kuivattu chiliä
– valkosipulia

Säilyy jääkaapissa parisen viikkoa

Kommentit on suljettu.