Sateet ovat kyllästäneet maat niin että vettä tulee salaojista putkien täydeltä ja vielä pintavaluntanakin. Maan vedenpidätyskyky on siis melko huono. Pintavalunnasta on tavoitteena päästä eroon maan rakennetta parantamalla ja samalla vähentää, tai ainakin hidastaa, salaojavaluntaa.

Sadetta pidellessä…

…vaikka tuntuishan tuo pysyvän pitämättäkin. Kesä on mennyt ulkona touhuillessa, niinkuin kuuluukin. Vaikkei olla ehditty kasvukausiblogia pitää niin en osaa tuntea huonoa omatuntoa sisätöiden, erityisesti tietokone-sellaisten, tekemättömyydestä. Niin hienoa on työskennellä ulkona.

Paljon on kuitenkin tapahtunut. Lupaan kasvukauden jälkeen raportoida enemmän ja kunnostautua reaaliaikaisesti sitten tulevalla kaudella. Nyt kun muutama päivä on satanut tauotta, yhteensä 100 mm tähän mennessä, niin alkaa toimiston rästihommat olemaan jo hyvässä vauhdissa – jotain hyvää siis sateessakin.

Kaikille joita sade harmittaa sanoisin, että koska säähän ei voi itse vaikuttaa, ei siitä pidä harmistua. Omia tekemisiä on kuitenkin hyvä suunnitella siten ettei poutia hukkaa esimerkiksi sisähommiin tai koneiden korjailuun. Samoin kannattaa uhrata muutama hetki maan rakenteen parantamisen suunnitteluun, nimittäin maan rakenne korostuu sään ääri-ilmiöiden myötä.

Hyvästä säästä kannattaa kuitenkin aina iloita, kuulemiin! – Isäntä

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.KESKUSTELU

Vastaa