Lammasruohonleikkurit

Ruohonleikkurit ja niittokoneet

Tyynelän tilalle saapui muutama viikko sitten uusi ruohonleikkuri, tai leikkurit. Edellinen oli liian meluisa ja työläs, nämä leikkurit leikkaavat ääneti ja päästöinä vain papanoita. Ilmoittavat toki vaativasti kun olisi aika saada lisää työmaata.

Lampaiden siirrettävässä häkissä on käytetty Itä-Suomalaisia perinnerakennusmateriaaleja kuten dyykattua lautaa, kattopeltiä, polkupyörän vanteita ja viiraa. Häkkiä siirretään kerran päivässä sijansa verran eteenpäin.

Seuraavaksi on Nooran vuoro raportoida niittokoneiden eli pässipoikien keväisestä laitumellelaskusta:

Pekko, Bob ja Obama odottelevat laitumelle laskua Tyynelän tilan pihamaalla. Allekirjoittanutta hymyilyttää kun missio on lähes suoritettu!

Pekko, Bob ja Obama odottelevat laitumelle laskua Tyynelän tilan pihamaalla. Allekirjoittanutta hymyilyttää kun missio on lähes suoritettu!

Harjoittelija-Noora täällä taas, moi! Tänä vuonna minä pääsin hyppäämään Transitin rattiin ja hakemaan Tyynelän tilan pässit talven ajan hoitopaikastaan. Lampaanhakuseuralaiseni oli amerikkalainen maisterintutkielmaansa tekevä Sophia, jonka kanssa lähdimme matkaan hermostuneesti hihitellen, sillä meillä kummallakaan ei ollut mitään kokemusta lampaista. Juuso kaiken lisäksi oli sitä mieltä, että eihän lampaiden lastaukseen mitään kulkusiltaa tarvita… Sokeasti uskoin tämän aina siihen asti, kunnes havahduin todellisuuteen lammas sylissäni pakettiauton tavaratilan kynnyksellä. No, hyvinhän se reissu loppujen lopuksi meni, ja hauskaa oli.

Uteliaat pojat työnjohtajina kun harjoittelija siivoaa lammasmökkiä.

Uteliaat pojat työnjohtajina kun harjoittelija siivoaa lammasmökkiä.

Pässien laitumelle lasku sujui hyvin, ne hyppäsivät innolla autosta ja lähtivät laiduntamaan. Kaikilla oli kuitenkin talven jäljiltä valtavasti villaa ja sorkatkin olivat päässeet kasvamaan pitkiksi pehmeällä alustalla. Samalla kertaa kun pojat sitten siistittiin kesäkuntoon, niille tuotiin kavereiksi neljän pikkupässin tehotiimi! Ryhmät kaverustuivat nopeasti ja useimmiten toisen ryhmän laitumelta bongattuaan löytää helposti toisenkin jostain lähistöltä.

Sopu sijaa antaa, ja pojat viihtyvät katoksessaan välillä liiankin hyvin!

Sopu sijaa antaa, ja pojat viihtyvät katoksessaan välillä liiankin hyvin!

Tyynelän tilan pihapiirin siistijöiksi saatiinkin sitten kaksi tyttöstä. Nämä luomuruohonleikkurit näyttivät alkuun asettuvat hyvin siirrettävään aitaukseensa, mutta emme ottaneet huomioon lampaiden pienuutta ja verkkoaidan reikien suuruutta… Lisäksi, ruohohan on aina vihreämpää aidan toisella puolella. Ei mennyt kauaa, kun Juuso huomasi että piha-aitaus on tyhjillään ja siitä alkoikin reipas puolituntinen lammasjahti. Lopulta sain kiinni toisen karkureista, jolloin kaverikin päätti onneksi luovuttaa. Tämän karkumatkan jälkeen tytöt ovatkin olleet tyytyväisinä pihansiistijöinä ja maskotteina, kerjäten huomiota ja rapsutuksia aina kun joku tulee pihalle.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.KESKUSTELU

Vastaa